Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noční Iveta

16. 9. 2008

ObrazekMožná si říkáte, proč ten zvláštní přívlastek „noční“, ale až se seznámíte s naším příběhem, lehce pochopíte. Ivet je pro mě totiž bez debat tou nejlepší „noční“ kamarádkou.

Dodneška si přesně pamatuji, jak jsem si vedle té hnědovlasé holčiny sedl na „Teorii literatury“. Bylo v prváku a já s ní začal jen tak letmo debatovat. Od první chvíle mi bylo jasné, že tahle holka nepatří k těm, kteří by nechali ty ostatní, aby s nimi zametali.

I přes malou postavu, dokázala díky svému silnému hlasu a přísnému pohledu, o sobě dát vědět. Když se jí něco nelíbí, tak vám to prostě řekne a když něco dělat nechce, tak nehne ani prstem. To je naše třídní Ivet, holka, která možná vypadá, že je nedostupná a na své okolí dost prozíravá, přesto nechodí daleko pro milá slova a nechybí jí široký úsměv.

I přesto, že o sobě umí dát pořádně najevo, první měsíce naší třídou jen taObrazekk proplouvala. Všechno to změnila již zmíněná přednáška Teorie literatury, na kterou dodnes rádi vzpomínáme. Dokonce mi je neustále omlacováno o hlavu, že ji všude mám uloženou jako „Iveta TEL“(TEL=TEorie Literatury), abych dobře věděl, odkud ji znám. Ten den jsme se zapovídali natolik, že oželela na jeden večer svého přítele a skončila s námi(celou třídou)v Noře, našem třídním nočním sídle v centru Pardubic. Od té doby se nás(a také mě) již nepustila a patří mezi třídní „držáky“.


Říká se, že noc je chmurnější než den. Těžko se s tím dá nesouhlasit, pokud tedy nepatříte mezi ty, kteří večery tráví v obležení partnera, nebo v plném proudu nočních klubů. I já mám občas večery, kdy jsem sám a radši už bych si přál, aby bylo ráno. Od těchObrazekto nocí tu mám však častokrát Ivetku. Ať je jedna v noci, dvě, tři, nebo nebo snad půl páté, to je jedno. Čas na to, aby mi zavolala Ivet, nebo já jí, je vždycky. A tak není nic neobvyklého, když usínám s prázdnou hlavou a probouzím se plný informací, co že se to v těch Východních Čechách všechno děje. Možná nemáme patent na rozum, ale častokrát vyřešíme za těch několik desítek minut všechny problémy světa...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

(Iveta, 17. 9. 2008 22:02)

a mimochodem, máš vůbec souhlas k veřejnýmu prezentování mejch fotek???

proč tady chceš nějaký nadpisy??????

(Iveta, 17. 9. 2008 22:01)

Tak těď si vážně připadám dobře provařená :)) A až někdy zase postřehneš ten můj "přísnej" pohled, tak mě prosím tě upozorni, ráda bych si ho nacvičila a používala častějc...zatím jsem si ho u sebe totiž nevšimla :)