Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extra: Bizardní bakalářské a diplomové práce

2. 7. 2009

ObrazekŘekli byste, že věnovat se ve své bakalářské práci ptačím vejcím je naprosto běžné nebo snad vám přijde normální věnovat se ve své práci každodenním hygienickým podmínkám člověka v 19. století?

Pokud vám obě tyto témata přijdou naprosto mimo mísu, možná vám bude bližší jaderné inženýrství v praxi nebo vývoj matematických metod. Těžko se jako student vyhraněného oboru můžete ztotožnit s každou prací.

Když jsem se ptal své kamarádky z Přírodovědné fakulty Karlovy Univerzity na nějaké tipy vtipných prací, řekla, že o žádných takových neví. „Ne, já skutečně nevím, která by mohla být nějak zajímavá.“ Pokoušel jsem se jí navnadit již sebranými názvy z ČVUT, ale na ně prý nemá nárok.

„Tak jak se například jmenuje přímo tvoje práce?“ Začal jsem nenápadně šťourat, jestli na něco nepřijdeme. „Sexy zpěvy, což sleduje zpěv samečků, jak lákají své protějšky.“ Během vteřiny poskočila na první místo mObrazekých dosavadních nejbizardnějších prací a to byl teprve začátek. Myslím, že bych se na Přírodovědné fakultě rozhodně nenudil, už samotné témata mě dost pobavila.

Ať jsem mluvil s kýmkoliv, z jakékoliv školy, vždy jsme začínali na tom, že žádné zvláštní práce na jejich fakultě nejsou. Stačilo ovšem pár příkladů, podle odpovídajícího samozřejmě naprosto běžných, a nakonec se z toho vyklubaly docela zajímavé názvy.

To už ovšem můžete posoudit sami a pokud vás napadá nějaká další zajímavá práce, určitě se s ní tady s ostatními podělte!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář