Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stip Extra: S Trojanem na párku s pivem

23. 2. 2009

ObrazekKdo by čekal, že slavný režisér a veleúspěšný scenárista Ondřej Trojan, bude s rozhovorem souhlasit pouze někde v luxusním podniku a přijde na něj ve vyžehleném obleku, byl by překvapený. Nečekala na mě samou nervozitou propocená půlhodinka, ale velice příjemné a uvolněné povídání, při kterém nechybělo pivo, párek a zapálená cigareta.

Neznám příliš lidí, kterým kdybych zavolal v pátek po páté hodině večer, chtěli by vyřizovat pracovní věci. Většina z nich by to nejspíše ani nezvedla. Naštěstí Ondřej Trojan mezi ně nepatří a tak jsem ho na poslední chvíli pátečního dne uhnal. S pondělním rozhovorem souhlasil a přichystal si na mě zajímavé místo jeho konání, na Dobešce, kde sídlí Divadlo Sklep.

Co jiného také čekat od člověka, který se na jeho jevišti schovával před šedým životem sedmdesátých a osmdesátých let. Právě tady začala jeho touha po dramatickéObrazek tvorbě, po filmech a divadle. S tímto místem se sžil a podle toho také vypadalo naše setkání.

Na místo dorážíme s fotografkou Maruškou o něco dříve a nejistě okukujeme okolí baru. „Asi tady ještě není, ale sraz jsme měli před sedmi minutami,“ obracím se nervózně na Marušku, když v tom se objeví režisér Želar přímo před námi. „Skočím si jen na bar a půjdeme na to!“ Prohodí při stisku ruky a už se naklání přes bar. „To, co obvykle!“ Špitne na barmanku a ta bez otálení přináší malého panáka a pivo.

Se skleničkami v ruce se pak otáčí na nás: „Objednejte si na mě a přijďte tamhle dozadu, tam budeme mít klid,“ řeknObrazeke a odchází z baru, když v tom ještě zakřičí na barmanku: „Jo a prosíme, ještě jsem nejedl, hoďte mi tam párečky.“ Jak se zdá, pohodovému rozhovoru už skutečně nic nebrání.

Ležérní oblečení, příjemné a upřímné vystupování, to je přesně styl staršího z bratrů Trojanových, u kterého není místo pro přetvářku. Chvíli si s námi dokonce posedí také jeho kamarád a známý scenárista Petr Jarchovský.  „Tak prosím, ptejte se.“ Vyzve mě po chvíli s úsměvem a já začnu klást otázky, které mě na jeho osobě zajímavý nejvíce.

Půlhodinka uteče jako nic, přesto jsme toho stihli probrat skutečně hodně. Můžete se o tom přesvědčit v aktuálním čísle Stipu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář