Jdi na obsah Jdi na menu
 


20 tipů na zimní dovolenou

23. 12. 2008

ObrazekŽádné lyžařské středisko v České republice nenabízí tak kvalitní služby, jako je tomu zde. Celkem pětadvacet kilometrů sjezdovek, na které vás doveze pět lanových drah a jedenáct lyžařských vleků. Když k tomu přidáte pětadevadesát kilometrů běžeckých tratí, které jsou z drtivé většiny uměle zasněžovány, můžete alespoň na chvíli zapomenout na pompézní zahraniční areály.

1.Špindlerův mlýn -nejkvalitnější středisko

Nejvýznamnějším centrem sportovního dění je ve Špindlerově Mlýně areál Svatý Petr. Ten je každým rokem dějištěm mnoha sportovních akcí. Loni se tu například proháněly nejlepší lyžařky světa v rámci Světového poháru.

Přímo v areálu jsou během zimní sezony v provozu tři lanové dráhy a pět vleků. Sjezdovky jsou neustále upravovány a uměle zasněžovány. Díky tomu je Svatý Petr tím nejlepším, co mohou lyžařům české hory nabídnout.

Druhým areálem ve Špindlerově Mlýně je Medvědín, který je spojen s dalším areálem Horní ObrazekMísečky lanovou drahou. Medvědín je v posledních letech lyžaři stále více vyhledáván, a to především díky své náročnosti a délkou tratí. Kilometr dlouhá černá sjezdovka a přes tři kilometry červených sjezdovek lákají adrenalinové nadšence z celé země. 

Sousední areál Horní Mísečky je naopak vyváženým protikladem. Sjezdovky jsou zde určené především méně zkušeným lyžařům. Je to ideální místo pro rodinnou dovolenou s dětmi a pro úplné začátečníky. V areálu jsou k dispozici čtyři lyžařské vleky a snowpark s vlastním vlekem určený snowboardistům.

Nejnovějším areálem je ve Špindlerově Mlýně areál Labská, který byl vybudován na trase bývalého lyžařského vleku. Nynější lanová dráha je o tři sta metrů prodloužená. Špindlerův Mlýn nabízí také večerní lyžování. Na patnáct set metrů dlouhé sjezdovce Hromovka si můžete zalyžovat pod umělým osvětlením a užít si tak nejdelší večerní lyžování v Česku. Letos začne večerní lyžování na Hromovce den po Štědrém dnu a bude otevřeno vždy od 18 do 21 hodin. Sjezdovka s umělým osvětlením je také v Horních Mísečkách a je otevřena již od půl šesté. Zavírá v půl deváté. 

ObrazekVe Špindlerově Mlýně, stejně jako v zahraničních lyžařských oblastech, si můžete dopřát spousty jiných aktivit, než je pouze lyžování. V místních hotelech je možnost využít koupání v bazénu, odpočinku v sauně, parních lázní či vířivce nebo si zajít na masáž.

Pro ty, kteří ani po lyžování nebudou mít dost sportování, mohou navštívit Snowtubing park, kde na návštěvníky čeká denně otevřená bobová dráha a Monkey park. To je téměř pět set metrů dlouhé lanové centrum s dvaatřiceti překážkami.

Špindlerův Mlýn je jednoznačně nejkvalitnější české lyžařské středisko a jediné, které se může alespoň pokusit rovnat s těmi alpskými. Nabízí nejen nejvíce sjezdových tratí, ale také mnoho dalších aktivit. Za kolik zde lyžovat Jeden den lyžování vyjde na 700 Kč (děti do 12 let 450 Kč, mládež do 16 let a senioři nad 65 let 550 Kč). Šest dnů stojí 3 200 Kč (2 060 Kč, 2 510 Kč). Děti do 6 let zdarma.Obrazek

Hodnocení MF DNES

+ největší nabídka sjezdovek v ČR

+ nejdelší sjezdovka na večerní lyžování v ČR 

+ spousta aktivit pro volný čas

- nejdražší jízdné v ČR

http://www.skiareal.cz/

Špindlerův Mlýn je jediné české lyžařské středisko, které se může alespoň pokusit rovnat s těmi alpskými

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář