Jdi na obsah Jdi na menu
 


Itálie, sluncem prosvícené lyžování

22. 12. 2008

ObrazekV Jižním Tyrolsku není jediné středisko, které by nenabízelo lyžařskou škol(k)u, výborně upravené sjezdovky, výlety na sněžnicích, sáňkování, bobování či rodinnou dovolenou s programem pro děti.

Itálie má navíc ze všech alpských zemí svá pohoří nejvíce rozmanitá a díky jižní orientaci nabízejí italské Alpy ojedinělou možnost lyžování převážně za krásného počasí. Oblast se chlubí tím, že je zde až 300 slunečných dní v roce. Vášnivé lyžaře neodradí ani vzdálenost italských hor, která je kolem sedmi hodin jízdy autem.

Další informace na http://www.skiinfo.it/

16.Sulden/Solda - dlouhá zima ve stínu Ortleru

Malebná oblast s pohádkově klidnou krajinou, jež se rozprostírá pod nejvyšším vrcholem východních Alp, 3 905 metrů vysokým Ortlerem. Lyžaři mohou využít 40 kilometrů sjezdovek, z nichž je většina uměle zasněžována.

Díky poloze hor si zde návštěvníci dopřávají bezednou zásobu slunečních paprsků. Vleky začínají hned u hotelů, a tak stačí nasadit před hotelem lyže a lanovky vás dovezou na nejvyšší bod, kde se lyžuje, na Madritsch (3 250 m).

Za kolik zde lyžovat: Jeden den lyžování vyjde na 32 eur (děti do 6-14 let 19 eur, děti narozené v letech 1991,1992,1993 a lidé nad 60 let 29,50 eura). Šest dnů stojí 160 eur (95,50 eur, 141 eur).Obrazek

Hodnocení MF DNES:

+ dostatek sněhu, lyžuje se zde i po sezoně

+ téměř neustále nádherné slunečné počasí

+ sjezdovky všech obtížností

- malý počet sjezdovek

http://www.ortler.it/

17.Schnalstal/Val Senales - u „Ledového muže“

Ledovec, který je více než lyžováním proslaven nalezením pravěkého muže, tzv. Ötziho, nabízí přes třicet kilometrů sjezdovek. Na vrchol vás odveze kabinová lanovka a poté se již můžete dlouhé minuty spouštět dolů do údolí, když cestou budete zdolávat svahy všech možných obtížností. Když se vám bude chtít zůstat na vrcholu a pohybovat se v nadmořské výšce přes 2 000 metrů, můžete využít množství vleků přímo na svazích.

Za kolik zde lyžovat: Jeden den lyžování ve Schnalstalu stojí dospělého 35 eur (děti zaplatí 23,50 eura). Šest dnů stojí 184,50 eur (129 eur).

Hodnocení MF DNES: Obrazek

+ velice často sluncem prosvícené dny

+ velice dlouhý sjezd z vrcholů až do údolí

+ velký výběr občerstvení 

- kabinová lanovka má 30minutové intervaly

http://www.schnalstal.it/

18.Kronplatz - obrovský lyžařský kopec

Při pohledu na Kronplatz uvidíte kopec, z jehož vrcholu vede jedna sjezdovka vedle druhé, lyžaři si ho zkrátka upravili k obrazu svému. Díky tomu nabízí 105 km sjezdovek, které jsou kompletně uměle zasněžovány. Kapacita lanovek a vleků téměř vylučuje fronty.

Za kolik zde lyžovat: Jeden den lyžování vyjde na 40 eur (senioři nad 70 let 36 eur, děti do 16 let 28 eur). Šest dní 204 eur (183 eur, 143 eur) Obrazek

Hodnocení MF DNES:

+ umělé zasněžování zajišťuje neustálý dostatek sněhu 

+ velký počet lanovek a vleků zabraňuje frontám

+ velký počet sjezdovek všech úrovní

- dražší skipass, ale úměrný k nabízeným službám

http://www.kronplatz.com/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář