Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvorba francouzského režiséra Tatischeffa

29. 5. 2008

ObrazekPondělní pozdní večery patřily v posledních týdnech v České televizi výhradně Woodymu Allenovi. Ale také nekonečná sbírka filmů tohoto génia je vyčerpatelná a tak naše státní televize musela jeho tvorbu nahradit něčím novým. Byl jsem zvědav, který ze zahraničních(ne tolik profláklých)filmů to bude a nakonec jsem byl mile překvapen. Dokonce tak mile, že Vám to musím tento můj filmový zážitek oživit a doporučit.

Nikdy jsem nebyl žádný velký fanoušek grotesek, ale nápady francouzského režiséra Jacqua Tatiho(vlastním jménem Jacques Tatischeff) mě rozesmály. Myslím si, že stojí za to, strávit u jeho scének nějakou tu zábavnou chvilku.

Největší režirské hity natáčel v pováleObrazekčných letech 40. a 50. FIlmy jako "Škola pošťáků", nebo "Jede, jede poštovský panáček" jsou vtipnými klipy z prostředí této tradiční profese.

Další jeho filmy (V některých dokonce sám hrál) jsou: Prázdniny pana Hulota, Můj strýček (nominován na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film), Playtime, Pan Hulot jede na výstavu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář