Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aritma si veze příděl z Měcholup

Ve slunečném nedělním odpoledni si hráči Aritmy přijeli pro pěkný nášup do Horních Měcholup. Týmy z opačných pólů tabulky měly o co hrát. Meteor se totiž vítězstvím na Julisce dostal do čela přeboru, právě před měcholupské fotbalisty a Aritma potřebuje každý bodík v boji o záchranu. Průběh utkání jednoznačně ukázal rozdíl mezi oběma celky. Rušno bylo především před brankářem Bilíkem, který nepůsobil vůbec jistě.

Hned v páté minutě špatným odkopem namazal Vrabcovi před prázdnou branku a ten nezaváhal. V jedenácté minutě přišel velice zajímavý okamžik, na který bude nerad vzpomínat rozhodčí Vojtěch. Po dobrém vyběhnutí brankáře Bilíka a jeho vyražení míče zpod nohou domácího útočníka posoudil zákrok jako penaltový. Procházka ovšem nabídnutou šancí pohrdl a Bilík jeho pokus vyrazil na roh. Na další velkou šanci si poté domácí museli počkat až do třicáté minuty, ale Procházka volejem z malého vápna trestuhodně netrefil branku. O pár minut později měli šanci také hosté, ale po krásné individuální akci Rybky nedokázal uklidit míč do odkryté branky Kejmar. To nejpodstatnější se ale odehrálo v úplném závěru poločasu, kdy nejdříve Vrabec šel sám na Bilíka, dokonce se mu i vyhnul, přesto však nedokázal akci dotáhnout do gólového konce. Hosté toto varování nevzali dostatečně vážně a hned v zápětí po rohovém kopu se k odraženému míči dostal osamocený Dupal a dal pěknou trefou domácím dvoubrankový náskok do druhého poločasu.
Ten začal obrovským tlakem domácích, ti ale spalovali jednu šanci za druhou, až se nakonec zaslouženě dočkali. To když centrovaný míč našel přesně hlavu J. Musila, který uklidil míč na zadní tyči do opuštěné svatyně hostů potřetí. Poté se hosté snažili dostat do nějaké šance, chtěli se zápasem něco udělat, ale šance si vytvořit nedokázali a tak přišel opět tvrdý trest domácích. Po chybě obrany se dostal do úniku Vrabec a podél brankáře poslal míč o tyč do branky. Tři minuty před koncem měli hosté velkou šanci výsledek alespoň kosmeticky upravit, ale Mareček z malého vápna nedokázal Janocska překovat. Pravidlo nedáš dostaneš se potvrdilo i v tomto zápase, když v nastaveném čase se trefil domácí Jánoš z trestného kopu. Jeho střela se efektně odrazila od břevna a skončila po páté v brance Bilíka, naštěstí pro hosty také naposledy.
Tomáš Kubr (Artima Praha): Klukům jsem před zápasem řekl, ať každý ukáže to na co má. Jeli jsme sem s tím, že nemáme co ztratit. Bohužel i přesto, že chvílemi byla hra vyrovnaná jsme nedokázali na rozdíl od domácích proměnit nějakou svou šanci.
Pavel Trávník (Horní Měcholupy): Dnes mohu být naprosto spokojený, vítězství jsme si zasloužili, musím všem klukům poděkovat. Byla to dobrá práce.

Horní Měcholupy - Artima 5:0 (2:0)
Branky: 5. a 72. O. Vrabec, 45+1. Dupal, 58. J. Musil, 90. Jánoš ŽK: Buleta, P. Musil - Bilík, Kratochvíl Rozhodčí: Vojtěch - Tikal, Klíčmam Diváků: 285
Horní Měcholupy: Janocsko - Hradil, Rožánek, Kolísek, Komárek - O. Vrabec, Buldra (62. Podskuba), P. Musil, Procházka (72. Jánoš) - J. Musil, Dupal (85. Jeníček). Trenér Pavel Trávník.
Aritma Praha: Bilík - Weiss, Kubr (64. Mareček), Vacek, Adamec (46. Kratochvíl) - Opiela, Hájek, Krejča, O. Rybka - Jarský, Kejmar (68. Fiala). Trenér Tomáš Kubr.

1.4.2007 - Richard Valoušek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář