Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co mě v mém dosavadním životě dokáže nejvíc potěšit

19. 6. 2008

V dnešním světě je těžké najít věc, která vás dokáže opravdu upřímně potešit. Veškerá přání, touhy se dají splnit jen díky projetí pár stránek na internetu. Dnes se již nemusíte bát, že zaspíte, nebo snad někam přijdete pozdě, tohle všechno za vás ohlídají stroje, stroje které nám pomáhají k běžnému životu.

Může vás potěšit třeba to, že vyhraje váš oblíbený tým, jenže jak dlouho taková radost trvá? Za pár dní hrají znovu a co když prohrají? Veškerá radost je pryč a hned se zapomene na nějaké slavné vítězství. Všichni určitě známe tu typickou fanouškovskou povahu, že dokud se vyhrává jste nejlepší, ale hned po prvním klopýtnutí se u nich propadnete na úplné dno a stanete se terčem proklínání. Ve sportovním světě je opravdu těžké někoho potěšit, nebo být někým potěšen. Sport je specifická záležitost. To co je dnes, zítra může být úplně jinak.

Další věci jsou určitě Vaše osobní úspěchy, například ve škole. Dobře, proč ne. Povede se Vám písemka, jenže co to je za radost, když takových písemek budou desítky, po čase se sjednotí jen v jednu známku a jen na tu se budou ostatní ptát.

Život se skládá z detailů, které se časem sjednotí do jedné informace a tak to bude pokračovat až z toho nakonec bude jen vzpomínka. Jako že Dukla byla v šedesátých letech dobrá, vyhrála ligu, jenže už si nikdo nevzpomene na to, jak slavně doma porazila v posledním kole sezony v roce 74 bratislavský Inter. Jen díky tomu vítězství celá Praha slavila, dokonce i zapřísáhlí Slávisté a Sparťané v tu chvíli byli pyšní na to, že titul neputuje na Slovensko, ale zůstává u nás. To bylo potěšení najednou. Jenže všechny tyto vzpomínky čas odplaví, možná to zahřeje u srdce, ale určitě ho nebude držet stále zahřáté.

Opravdovým potěšením, které ve Vás zůstane, ať jste mladí, nebo staří, je to sladké pohlazení na duši, na srdci, když vás někdo jiný dokáže mít rád, milovat a respektovat. Ta lidská úcta, že nejste na tom světě sám, že máte pomocnou ruku, máte se na koho obrátit a hlavně máte někoho, komu na Vás opravdu záleží. Víte, že tu je osoba, která za Vás bude bojovat a v tu chvíli se nemusíte bát porážky, nebo snad smrti, protože jste to nejlepší, co jde, už zažili. To je podle mě to opravdové potěšení. Že tady po vás zbyde vzpomínka v lidských srdcích, protože jen tak se dá zachovat lidská nesmrtelnost.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář