Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová doba vyžaduje nové praktiky

19. 6. 2008

„Jsi opravdu krásná. Takhle skvělou holku jsem ještě v životě nepotkal.“ Říká Vám to něco, slyšeli jste někdy v poslední době něco podobného? Nebo je můj postřeh opravdu správný, totiž, že lidé se přestali chválit, lichotit si, navzájem si vycházet vstříc a dělat si radost.

Dneska, když použijete klasickou filmovou frázi: „Máš opravdu krásné oči.“ Tak vyzníte buď jako blázen, nebo skončíte u očního, který Vám bude dezinfikovat oko od pepřového spreje. Holt na něžné pohlaví si již nepřijdete s prachobyčejnou a otřepanou frází. V nejlepším to skončí jejím smíchem. A kdybyste náhodou chtěli například někomu z blízkých lidí udělat radost, dát mu nějakou flašku, nebo kytku, tak pozor, abyste náhodou nebyli pasováni do role (jak říká můj kamarád) „řiťosprintera“, který udělá pro úspěch všechno.

V neposlední řadě budete vždy díky nějaké lichotce vypadat, že chcete být s každým za dobře, ale ne z důvodu, aby jste se cítil mezi lidmi lépe, ale proto, abyste z toho přece měli nějaký prospěch. Proč by jinak lidi někomu jinému říkali něco pěkného, to se přece dneska nenosí.

Naštěstí mám ve svém okolí dvě skvělé holčiny, které mi daly svým vyjadřováním návod, jak z této prekérní situace ven. Je to jednoduché, sledujte následné instrukce.

 

1) První z mých kamarádek používá tzv. lichocení na druhou

- na dotaz, zda-li se Vám líbí tohle auto, odpovíte:

„Ale jo..je hezký..no každopádně můj známý má mnohem horší křáp.“

- jak se ti zdá moje ségra, přijde ti fajn?

„Znala jsem jednu dost podobnou holku, ale ta byla na rozdíl od ní hrozně divná.“

 

2) Druhá kamarádka má lichotky trošku odlišné, přesto dost originální:

- líbila se ti ta má nová knížka?

„Však já přečtu všechno, neboj.“

- co říkáš na ten film, co jsem ti dal?

„Já se dokážu koukat na cokoliv.“

 

Takže nezapomeňte, doba už nevyžaduje kýčovité a ohrané fráze z oblíbených filmů a knížek, ale originální nápady, kterými možná toho druhého nepotěšíte, ale jistě pobavíte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář