Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozdvojená osobnost

4. 6. 2008

Zkouškové období je v plném proudu a zájezdy do Pardubic se pro mě stávají pouze plněním školních povinností. Minulé pondělí jsem jel tradičně ranním expresem. Na uších měl nepostradatelná sluchátka, v kapse mptrojku a v ruce zápisky k předmětu ze kterého mě čekala zkouška. Čekal jsem jako obvykle prázdné kupé a že doženu všechno, co jsem se nestačil naučit. Jízda mi však nakonec nabídla zábavu naprosto odlišnou.

Při příchodu k vlaku jsem uviděl roztomilý pár, který se objímal a srdcervoucně loučil. Nevěnoval jsem jim přílišnou pozornost, ale o chvilku později ta slečna, která se tam loučila, přisedla do mého kupé. Dokud jsme neodjeli, tak se ještě cukrovala se svým přítelem přes okýnko a užívala si jeho posledních dotyků. Zanedlouho se vlak rozjel a ona ztratila během vteřiny úsměv, nasadila přísné dioptrické brýle, otevřela kabelku a vyndala z ní všechno co šlo: zápisník, tužku, žvýkačky, dva mobily, notebook a plno dalších věcí. Během prvních dvou minut jízdy stihla vyřídit asi pět telefonátů, během kterých jsem se o dotyčné slečně(i přes sluchátka a hlasitou hudbu)dozvěděl veškeré dění z jejího života v posledních dnech a to zcela nedobrovolně.¨

Byla na pracovní cestě v Bruselu, v Praze nabourala auto, takže musí jet do práce vlakem(na což evidentně není zvyklá). Také vím, že auto je v servisu na Proseku, ale že jim to bude dlouho trvat, tak ho převezou jinam. Že její přítel se jmenuje Tomáš a že na ní v brněnské kanceláři čeká asi dvacet klientů. Bylo toho ještě mnohem víc, ale já se sakra chtěl učit a tak vlastně nevím, proč mi tyhle věci utkvěly v paměti. Člověk si má přece pamatovat jen to, co je pro něj důležité!

Teprve díky této „maskované“ podnikatelce jsem pochopil, jak je život úspěšného člověka náročný. Když pracujete, tak není čas na to být milý, hodný a přívětivý. Prostě musíte vydělávat, šlapat přes mrtvoly a neustupovat, alespoň takhle to znělo z jejího vystupování. A to ještě před chvilkou tam stála milá slečna v letních šatech a roztomile se loučila se svým přítelem. No asi si budu muset najít svůj vlastní ideál profesního života, protože nevím, zda-li mám žaludek na rozdvojenou osobnost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář