Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studium vysoké školy

29. 7. 2008

ObrazekTenhle text je pouze informativního rázu. Dlouho jsem s ním váhal, ale nakonec se rozhodl, že je potřeba upřesnit svůj „život“, aby každý, kdo do něj jen trošku kdy nakoukl, věděl, jak že to s ním vlastně je. Poslední kapkou pro mě totiž byla má kamarádka ze střední školy, která mi při blahopřání k narozeninám napsala: „Ještě nám jezdíš studovat tam někam daleko?“ To je ale pouze třešnička na dortu, ono totiž není žádnou výjimkou, když jsou moji nejbližší kamarádi přesvědčeni, že studuju žurnalistiku a že prý někde mimo Prahu.

Uznávám, trošku bych měl asi zbrzdit. Je pravda, že většina z nich dospěla čaObrazeksem  k tomu, že ví o mém studiu v Pardubicích a také o tom, že nejsou zas tak daleko od Prahy, přesto se stále setkávám s podivuhodnými reakcemi na můj obor a školu, takže:

letošním prvním říjnovým dnem nastoupím do třetího ročníku studia na Univerzitě v Pardubicích(hlavní město Pardubického kraje s 90 453 obyvateli). Ne, není to zas tak daleko, cesta mi trvá necelou hodinku vlakem.

Teď se dostávám k tomu hlavnímu a doufám, že vám ta informace zůstane v hlavObrazekě co nejdéle, jde totiž o můj obor. Název se vám možná bude zdát složitý, ale ti, kteří mě znali již během let na střední škole nebo snad i dřív, tak je nemůže překvapit. Studuji Historicko-literární studia. Vztah ke psaní si držím odmalička, lásku k literatuře pěstuju od začátku střední školy a pouto k historii načal můj děda, s kterým jsem snad nikdy nemluvil o současnosti nebo budoucnosti, ale hrabal se jen v dávné minulosti. No a když tohle všechno spojíte, přidáte k tomu mou upovídanost a povahu, věřte, že jsem si ten obor nemohl lépe vybrat.

Úplně nejlepší by bylo, kdybych se ještě roObrazekzepsal o lidech, kteří se mnou ten obor studují, protože jsem se mezi nimi skvěle našel a snad také zapadl. Těžko bych hledal lepší spolužáky(tím nechci hanit ty ze střední školy, ale ty ze základky klidně) a tak se teď můžu pořádně těšit na náš závěrečný rok oboru HISTORICKO-LITERÁRNÍCH STUDIÍ na UNIVERZITĚ v PARDUBICÍCH, které jsou od Prahy jen necelých 100 km. (slova vyznačená velkými písmeny jste neměli číst, ale přeskočit je jako zbytečnou informaci, kterou již několik řádků víte)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář