Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pojď si s námi skočit!

30. 9. 2008

ObrazekSvět je opravdu zvláštní místo, ale o to je také zábavnější. Nikdy nevíte kdy kde a hlavně koho můžete potkat a tak se na všechno můžete správně těšit. Podobně jsem to měl minulý pátek, kdy jsem nejdříve navštívil s Big Peterem Sazka arenu a pak přijal pozvání na párty jedné známé barmanky ze Žižkova, která otevírala svůj nový byt na Černém Mostě.

Akce to byla skromná. Když jsem přišel do kuchyně, u stolu seděli pouze dva chlapíci a dvě holčiny, o zábavu však ani tak nebylo nouze.

Rychle jsem se snažil zorientovat a začít nějakou smysluplnou konverzaci, to se nám ovšem za celý večer nepodařilo. Končili jsme totiž vždy u jedné jediné věty: „Pojď si to zkusit! Tady už to všichni minimálně jednou absolvovali, o nic nejde, fakt.“ Přesvědčoval mě chlapík, co pravidelně skáče s padákem.

Po chvíli jsem se dozvěděl, že všichni co tam sedí, už mají Obrazekse skákáním nějakou zkušenost a že vlastně vůbec o nic nejde. „Hele, tak mě poslouchej. Já, když jsem měl jít poprvé skákat, tak jsem se strašně bál, vůbec se mi nechtělo. Když k tomu přidám to, že pár metrů přede mnou spadl jeden skokan, co se mu neotevřel padák, bál jsem se o to víc,“ začal docela „zajímavě“ obhajobu tohoto adrenalinového sportu. „Jenže pak jsem zjistil, že podobné tragédie se stávají jednou, nanejvýš dvakrát ročně v celé zemi, takže bych musel mít sakra smůlu, aby se to stalo dvou lidem v jeden den na jednom místě,“ dodal s takovým přesvědčením, že snad věřil, že mě to utěšilo.

Chvíli jsem tam tak seděl, přemýšlel o jaký argument se můžu opřít, když se do diskuze přidal další z parašutistů. „Tam opravdu není téměř žádné riziko. Jen si prostě musíš dát pozor na to, aby ses ve vzduchu nepřetočil na záda, nebo aby ses nezamotal do padáku, to je jediné, co tě může stát život,“ rozpObrazekovídal se a nejspíš si myslel, že jde na mě správnou metodou.

Když jsem z té akce po pár hodinách odjížděl, celý zdeptaný jsem napsal Marušce, zda by si se mnou šla skočit padákem, že mi to dneska bylo nabídnuto. Bylo mi jasné, že stejně jaké se bude bát a nepůjde do toho. Jenže její odpověď byla trošku jiná. „Proč ne!“

Tu zprávu jsem si ještě několikrát přečetl, než tomu začal skutečně věřit. Teď si už jen shromažďuji veškeré argumenty proti a buďte si jisti, že použiju i ty, které jsem nasbíral od těch chlapíků na párty.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář