Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění s prckama: V českém slovníku mých ruských hvězd znamená věšák ramínko

22. 2. 2013

Když jsem před třemi lety kývl na bláznivou nabídku vedení zličínského klubu trénovat jeho nejmenší fotbalové naděje, ani jsem netušil, jak tento na první pohled malý krok může být velkým mezníkem mého života.

Přenesme se teď do současnosti, do třetí sezóny s mými prcky, protože právě nyní jsem s nimi na našem třetím zimním soustředění. To by samo o sobě nebylo nic výjimečného, kdybych s nimi po mnoha shodách událostí nejel zcela sám. Devět capartů, budoucích fotbalových hvězd a já.

Snad je na místě poděkovat rodičům za důvěru, se kterou mi propůjčili své ratolesti, Alešovi, že zjistil den před odjezdem, že má vlastně v polovině soustředění školu a vůbec všem zainteresovaným osobám, které se nakonec neinteresovali. Já si to totiž celkem užívám. I když..po prvním dnu je to dost možná unáhlené stanovisko.

Zatím si ale nemám na co stěžovat. Pozastavil bych se snad jen nad frekvencí dětských dotazů, která se v určitých chvílích pohybuje kolem pěti otázek za minutu. Ne, nepřeháním, jak je mým zvykem. Dokonce ani nepomohlo pravidlo, že každý dotaz stojí pět dřepů. Místo klidu mám teď tým plný poskakujících dětí počítajících do pěti a se zvednutou rukou na důkaz blížícího se dotazu. Výhodu spatřuji snad jen v tom, že tak sami dobrovolně trénují. A že je to při jídle, čištění zubů, oblékání nebo dokonce běhání, to už je věc druhá.

Ač se to bude zdát jako otřepané prohlášení, já se od těch „prcků“ pořád něco učím. Třeba dneska jsem pochopil, že v českém slovníku našich ruských raket znamená věšák ramínko. Chvíli mi to trvalo, ale když chtěli dva věšáky z mé skříně půjčit, pochopil jsem, že neplánují v mé skříni hledat věšák.

Podobně obohacující debata s našimi „východními hvězdami“ proběhla krátce před večerkou:

Já:  Už máš povlečenou postel?

Artur: Určitě už to mám.

Já: Jako povlečený, že to máš? (nemohl jsem tomu uvěřit)

Artur: Ano, vážně.

Já: Já se snad půjdu podívat. (stále jsem nevěřil a jak se ukázalo, instinkt mě nezklamal)

Artur: Počkat, trenére, co to vlastně znamená „povlečená“?

Takže jak lze vypozorovat, bavíme se.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář