Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spánek lečí, štěstí druhých dvojnásob

Tento příběh se tak nějak nalinkoval sám, vznikl totiž spontánním nápadem darovat jedné blízké rodině, která bojuje se svým náročným osudem, lístky do divadla. Nikdy v něm pohromadě nebyla a samotnou by jí to ve chvílích řešení hlavně těch základních problémů, nenapadlo. 

Zádrhel byl v tom, že nejmladší členka téhle úžasné rodinky má teprve pět let, a tak místo divadla zůstala doma pod mou kontrolou. Vzal jsem s sebou i svého „nového“ parťáka kokršpaněla Marleyho. O zábavu nebyla nouze.

Všechno to začalo krátce před 18. hodinou, stepoval jsem kdesi na základní škole v Řepích před tělocvičnou a čekal, až malá Terka vyjde ven z hodiny gymnastiky. Překonal jsem pohledy maminek, které netušily, pro koho že ten "nový" jde. Uklidnila je až rozjásaná malá slečna, která se rozběhla, chytla mě kolem nohy. „Valoušek“ zakřičela typicky a hned se začala ptát, jestli s námi bude i Marley. Byl! Náš večer ve třech mohl začít.

Tedy.. ještě jsme museli překonat to, že jí její bystrý bratr (jistě v dobré víře) odnesl ze školy všechno oblečení, aby se s ním nemusela tahat. A tak jsme s Terkou zabalenou do mého kabátu pelášili domu. Pohádka, večeře, jedna partie v deskových hrách (v těch jsem naprosto příšerný a Terce jsem tak nevědomky udělal pořádnou radost ze snadné výhry) a hurá do pelechu. 

Usnul jsem snad ještě při svém vlastním vyprávění pohádky. Terka po jedné ruce, Marley po druhé, ráno i přes brzký čas mám pocit, že mi slunce svítí do očí. Unavené tělo je rázem lepší. Spánek lečí, štěstí druhých dvojnásob.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář