Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stěhování

26. 9. 2008

ObrazekTak už je to tady. Den D, hodina H. Jak jsem byl před několika měsíci vyzván rodinnou schůzí, začal jsem si hledat byt, kde bych dalších několik dalších let přebýval. Neutekly ani tři měsíce a já už se začínám skutečně do nového bytu stěhovat.

„Nejdříve vyházíme ty staré krámy,“ prohlásí hlavní stěhovák a můj budoucí spolubydlící Michal. To totiž právě začínáme dávat dohromady náš budoucí byt, který pomalu chátrá po jeho rodičích. „Chceš spát na jedné madraci, nebo jich potřebuješ víc?“ Dlouze se zamyslím, zapřemýšlím, koho tuObrazek tak budu kdy mít a zvolím nejvyšší možný počet. Michalům hluboký smích vypovídá za vše. „Tak vyházíme ty staré postele  z balkonu a hodíme je do sběrny,“ oznámí mi a hlavou mi probleskne trpce vzpomínka na mou letošní narozeninovou oslavu. Naštěstí Michal má balkon pouhé dva metry nad zemí, takže podobný exces nehrozí.

S tímhle mým kamarádem a zároveň kolegou z práce se rozhodně nudit nebudu. Navíc, když omrknu domácí knihovnu, a to nejen v mém budoucím pokoji, ale také v obýváků, začínám se stále více těšit. „Zemědělská univerzita je kousek, stadion Dukly taky. Myslím, že tu ve dvou moc často nebudeme,“ prohlásí trefně Michal a těší se na věčné návštěvy Marušky s Kundem.

Takže už je to skutečně tady, mé druhé životní stěhování v rámci Prahy, tentokrát do velice známe dejvické čtvrti Ořechovka. Zařadím se tak po bok Vlasty Buriana, Jiřího ObrazekSuchého, či Václava Havla, neznámější obyvatele této prvorepublikové čtvrti. Právě v této době zažívala místní pražská část největší slávu a prestiž. Dnes tu stále stojí klasické staré vilky střídající se s častými stromy a parky.

Tohle je můj nový domov, alespoň na pár nejbližších let.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář