Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítej mezi Lazary

16. 12. 2008

Obrazek„Tak konečně jste volný,“ prohlásila radostným tónem sestřička, když mě vysvobodila od sádry, která „chránila“ mé zlomené prsty. Na tu chvíli jsem se těšil jako malý kluk, jenže jsem netušil jaké trápení mě bude čekat po zbytek dne.

Po rentgenu jsem přišel zpět za doktorem a ten se mě ptal, kde mě to bolí, když prsty ohýbám. „Já to ještě nezkoušel ohnout,“ vysoukal jsem ze sebe vystrašeně. „Normálně dejte ruku v pěst.“ Nešlo to! Nevím, jak jsem mu to měl jinak vysvětlil. Prý to ale během několika dnů či týdnů povolí. Jak uklidňující. Konečně jsem pochopil proč má sádra ochranou funkci. Bez ní jsem jako bez ruky a jen čekám kdo mi o prsty zavadí a já umřu bolestí(rada pro ty, co mě nesnáší).

Připomíná mi to přísloví, které mi před rozchodem se Zuzkou(má bývalá přítelkyně, která semnou vydržela téměř dva roky) řekl můj nejlepší kamarád: „Teprve až něco ztratíš, si uvědomíš, jak cenné to pro tebe bylo.“ A měl pravdu, přesto jsem se s ní tehdy rozešel, přesto jsem udělal spoustu věcí, u kterých méně či více to pravidlo platilo a přesto jsem si dnes nechal slavnostně sundat sádru. Jaká to chyba! Mé ochablé prsty teď bojují s molitanovým míčkem a snaží se ho pro začátek alespoň uchopit. Jak zoufalé.

Aby toho nebylo málo, tak mě od, sice skvělé, ale evidentně podceněné noci se spolužáky ze základky bolí v krku a to tak moc, že jsem byl dnes nucen zajít po třech letObrazekech za svou obvodní doktorkou(kdyby to četla babička, tak mě roztrhne jako hada).

A výsledek? Začínající viróza a mírně zvýšená teplota. Takže kdybyste teď náhodou někdo měl bláznivý nápad mě navštívit, jako jedna má spolužačka ze střední, tak uvidíte akorát Lazara upoutaného na postel, vedle které je hromada prášků a kapek do krku, které by ho z té simulace měli probrat.

Konečně chápu ty bledé tváře zachumlané v peřinách, co ze všech sil sípají: „Je mi fakt mizerně!“

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Virózo..

(Gagga, 18. 12. 2008 22:00)

... nevim, jak ti je právě teď, ale dávám ti na vědomí, že příště si vedle mě sedneš leda v igelitovým obalu - už tu taky pěkně chrchlám! :( Hezký svátky! :)

Děkuji holky

(Vali, 18. 12. 2008 11:43)

Tomu říkám pěkný komentár. Zvlášť Moňouch překvapil. Děkuju a zdravím do Liberce:-) Je mi stále lépe, jen ty prsty zatracený..

Přejeme brzké uzdravení....;)

(Anetuliiik a Moni, 18. 12. 2008 11:37)