Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je to jako poker

20. 5. 2008

Tuto sobotu nás čekal jeden z nejočekávanějších zápasu roku. Na naše hřiště přijel jeden z nejtežších možných soupeřů a my měli ideální příležitost se před domácími diváky vytáhnout. Bylo nádherné sobotní dopoledne. Když jsme vyšli z šatny na slavnostní nástup naprosto jsem si užíval tu atmosféru. Lidi kmitali po stadionu. Někdo už nedočkavě sledoval jak nastupujeme a dychtivě očekával náš výkon, jiní stáli fronty na pivko, klobásy či na cukrovou vatu, která se měla stát hlavní atrakcí pro děti, ale spíše se stala útočištěm opilých fanoušků-správců apod.:-) Ženy s dětmi poletovaly kolem hřiště a některé si hrály v dětském koutku.

No...prohráli jsme 1:5, Ano, vypadá to jako šílená porážka, ale to znáte jen výsledek. Jako první obhajobu chci říct, že nám diváci při odchodu ze hřiště tleskali a to je opravdu co říct, občas nás haní i za vítězství.
Obrazek
Když jsem v pondělí četl články o našem zápase, uviděl jsem u našeho zápasu stylový titulek: "Krev, pot a slzy domácích". Čtenář, který zápas neviděl a přečetl si pouze ten nadpis, nemohl ani tušit, jak moc je výstižný.

Krev: po čtvrt hodině šel náš brankář do souboje s hostujícím útočníkem. Ten v plné rychlosti úmyslně brankáři dal tzv."hlavičku", která patří spíše do kickboxu. Kolja(náš brankář)to odnesl zlomeným nosem, rozseknutou hlavou na několika místech, těžkým otřesem mozku a pohnutou pátěří. Nikdy jsem neviděl takový zákrok a takové zránění a také doufám, že nikdy neuvidím.
Pot: Už jenom ten potlesk našich fanoušků znamená, že jsme zápas ani za rozhodnutého stavu nevzdali a bojovali. Myslím, že po zápase jsme mohli všichni do jednoho ždímat dres. Slzy: Tady si myslím, že ten redaktor použil trochu nadsázky. Je sice pravda, že třeba já seděl na hřišti ještě deset minut po zápase se zklopenou hlavou, ale o slzách se mluvit nedá. Ty jsem zatím nikdy do sportu nepustil a pochybuji, že tuhle porážku někdo oplakal. Jak říká náš kapitán: "Vem to ďás, za tejden hrajem zas." Dost výstižné.

V dalším článku jsem objevil nadpis: "Bídná sobota: ztráta brankáře, vyloučení a debakl". Docela mě to bavilo, málokdy se stane, že najdete takové stylové titulky ke svému zápasu. A poslední obhajoba naší vysoké porážky byla z úst trenéra soupeře. Cituji z jeho pozápasového rozhovoru: "První půle byla velmi vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Hodně nám pomohlo vyrovnání v závěru první půle. Pak přišly dva rychlé góly po přestávce a vyloučení domácího hráče. Tím bylo po zápase a výsledek je pro domácí asi hodně krutý."...

...a tím se konečně dostávám k tomu nadpisu. My jsme po většinu zápasu vedli a zdálo se, že to bude naopak velice povedený zápas, ovšem po hodině hry byl můj spoluhráč zfaulován. Druhý můj spoluhráč se rozhodl, že ho pomstí a šel za faulujícím protihráčem. Stáli tam několik vtěřin proti sobě a z ničeho nic Roubas(můj spoluhráč) do soupeře lehounce hrudníkem šťouchl. A dál už to jistě všichni znáte z televize, kdy fotbalisti využijí každé příležitosti upadnout a tak to udělal i náš protihráč. Roubas byl vyloučen a bylo "téměř" po zápase.

V ponděli jsme měli trénink a já se Roubase ptal, co se vlastně stalo.
(j=já, R=Roubas)
J: "Co se tam vlastně stalo Roubas?"
R: "Jsem ho chtěl vyprovokovat."
J: "A co jsi mu udělal?"
R: "Strčil ho hrudníkem."
J: "Tak to máš docela silnej hrudník, že se takhle zkácel."Obrazek
R: "No jo, jsem mu dost pomohl, každej by toho využil a spadl. Šel jsem ho tam vyprovokovat, jenže jsem to nezvládl."
...
R: "Takovéhle situace jsou kdo z koho. Je to jako poker!"

..takhle se předávají zkušenosti mladým. (Roubasovi je 33 let., pozn. autora)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

typický

(luxusní partička pokeru, 12. 6. 2008 21:54)

http://www.youtube.com/watch?v=P6-8ZDvnVFY