Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotbalisté Zličína se chystají na jubileum

2. 7. 2009

 

Zličín si podmanil Vyšehrad

Zličín - Čtvrté místo týmu trenéra Drahokoupila v pražském přeboru je zárukou důstojných oslav osmdesátin.

Fotbalisté FC Zličín skončí v letošní sezoně pražského přeboru pod vedením trenéra Daniela Drahokoupila na čtvrtém místě. Vyrovnají tak svůj historicky nejúspěšnější sezonu 2003/04, kdy tým vedl v roli kouče někdejší hráč Slavie Miroslav Siva.

 

V sobotu 13. června se uskuteční v areálu zličínského klubu oslavy jeho osmdesátin a vzhledem k postavení v tabulce tak budou mít důstojný rámec. Zábavné odpoledne vyvrcholí zápasem A-týmu s internacionály.

Vyšehrad snadno dobyli již v prvním poločase

V zápase 27. kola Zličín vyhrál na Vyšehradě 4:1, když všechny góly do sítě rezervy domácího Slavoje nastřílel už do poločasu. Dvakrát se trefil Ivan Merta, který tak povýšil svoji letošní bilanci na 14 branek, jednou Richard Valoušek a Karel Řezáč. „Abychom vedli čtyři nula již do poločasu, to v přeboru nepamatuji,“ uvedl zličínský manažer Lubor Mírek.

 

Ukrajinský brankář Mikola Šokoďko si brousil zuby na zápas číslo 10 s čistým kontem, proti penaltě domácího Marka Pospíšila půl hodiny před koncem byl však krátký. „Zlepšili jsme se až po přestávce, kdy jsem vyměnil oba krajní beky,“ řekl trenér Vyšehradu B Radek Zenkl.

 

„Za výkon v prvním poločase zaslouží naše mužstvo absolutorium, po přestávce ale přišlo uspokojení. Ke splnění cíle v podobě zisku padesáti bodů nám teď chybí uhrát ve zbylých třech zápasech pět bodů,“ spočetl Drahokoupil.

Trenér Drahokoupil by měl u mužstva zůstat

Modrobílým se zkrátka pod vedením někdejšího hráče Sparty, jenž hrával ve stoperské dvojici s Jozefem Chovancem, daří. Siva vybojoval před pěti lety se Zličínem 46 bodů, teď jich má klub 45. Takže vše směřuje k nejúspěšnější sezoně v historii klubu, jenž hraje přebor nepřetržitě devět let. A v minulostí oblékl jeho dres i Andrej Kvašňák.

 

„Můžeme být spokojeni. Prezentovali jsme se v této sezoně velmi dobrým herním projevem, navíc Dan Drahokoupil by měl u nás zůstat i nadále,“ sdělil Mírek.

 

A pokusí se Zličín v příští sezoně o postup do divize? „Chceme hrát znovu vysoko, ale také nás čeká generační obměna kádru. A pokud letos postoupí Přední Kopanina, bude za rok velkým favoritem metropolitní soutěže Dukla B,“ odhadl funkcionář klubu z Prahy 17.

FC Zličín v pražském přeboru

2000/01 14. místo
2001/02 8. místo
2002/03 9. místo
2003/04 4. místo
2004/05 11. místo
2005/06 11. místo
2006/07 11. místo
2007/08 14. místo
2008/09 4. místo


Denis Postler

viz článek na webových stránkách Pražského deníku, který obsahuje řadu fotek:

http://prazsky.denik.cz/fotbal_region/fotbaliste-zlicina-se-chystaji-na-jubileum20090602.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář