Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovně-posilující pobyt na Lipně

9. 2. 2009

Obrazek Nejednalo se o běžný závodní zájezd našeho družstva, nýbrž o tělesně udržovací pobyt, který vyplňovaly každý den tři tělesně posilující jednotky. Pět dní tvrdé kolektivní práce mělo našemu spolku dodat jednotu a sílu.

Ubytování bylo přesně tak, jak nám ho popisovali soudruzi v příručce „Moudrého závodního cestovatele“. Na ubikacích nechyběly dvě skvělá konstrukčně sestavená lůžka od soudruhů z NDR, konkrétně v Holzspanwekstoff im Zwickau. Lůžka vydržela nápor téměř každé zátěže, až do chvíle, kdy si na ně poprvé ulehl můj kolega z oddílu Karel, po namáhavé třObrazeketí tělesné jednotce. 

Jak uvedl vedoucí výpravy pan Drahoň, hráč byl potrestán za své nekolektivní pojetí, které bylo proti duchu zdravé družstevní soudržnosti, když záměrně vynechal čtvrtou tělesně-posilující jednotku, návštěvu rekreační plovárny a předčasně odešel na ubikaci. Na závěr dodal, že pro udržení zdravé družstevní rovnováhy a pochybnostem nad hráčovou fyzickou kondicí, bude druhý den na programu vážení hmotnosti každého člena družstva. 

Když ovšem druhý den vedoucí výpravy zjistil, že jeho váha сделано в Петроград (z Petrohradu??)
byla odcizena, rozhodl se uložit trest nejmladšímu členu naší výpravy a to ve výši její pořizovací hodnoty, 950 ruských rublů.

ObrazekReakcí na to byla přestěhována celá trenérova ubikace, včetně jeho věrného psa Igora.

Dny se nám pomalu krátily, dlouhými společnými večery jsme plnili očekávání vedoucího Drahoně, jenž si přál, abychom díky společnému družstevnímu zájezdu pocítili duch soudružnosti a kolektivní práce. To fungovalo především v pozdních nočních hodinách, což u něj ovšem nenašlo pochopení.

Jak uvádí mé vzpomínky, událost se odehrála třetí zájezdní den, kdy se opět většina družstva společně kolektivizovala na pokoji číslo двадцать(20??). Když se již zdálo, že každá dostupná zázvorová limonáda našla své dno, roObrazekzhodli se členové noční schůze navštívit pokoj soudruha Krupiceho a poblahopřát mu k jeho dodatečnému příjezdu, tzv. kolektivním rituálem „dekou“. Pro realizaci tohoto nápadu ovšem neměl pochopení vedoucí Drahoň a celou schůzi svým nekolektivním pojetím zkazil.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění na Lipně

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář