Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekPři odchodu ze šaten klopil hlavu, nepřítomně hleděl do prázdna a na dotazy novinářů odpovídal zlomeným hlasem. "Je to pro mě hodně hořký návrat," soukal ze sebe těžce ostravský kapitán, kterému se evidentně do vysvětlování špatného výkonu jeho týmu vůbec nechtělo. "První poločas nebyl tak špatný, ale v tom druhém jsme soupeři nabídli vítězství sami," začal Otepka pro eFotbal.cz své hodnocení zápasu, ve kterém Baník vyšel letos potřetí naprázdno.

Ostrava sice v prvním poločase hrála s Příbramí vyrovnaný zápas, ovšem v útoku, kde se pohyboval osamocený Zeher, nebyla vůbec nebezpečná. "Záloha Zehera téměř vůbec nedoplňovala. Neudrželi jsme tak vpředu míč a nemohli si vytvořit žádné větší příležitosti," posteskl na pozápasové tiskové konferenci trenér ostravských, Karel Večeřa.

Do druhého poločasu sice hosté vlétli jako vyměnění, ovšem vydrželo jim to pouze do vedoucí branky. "Po našem gólu jsme měli hru uklidnit a dovést utkání do vítězného konce. Bohužel jsme ale dvěma hloupými chybami v obraně nabídli vítězství domácím," nebral si servítky se špatnou obrannou činností svého týmu Otepka.

Pro něj, stejně jako pro Františka Rajtorala, to byl zvláštní zápas. Oba nastupovali proti svému bývalému zaměstnavateli, Rajtoral je dokonce příbramským odchovancem. Svému rodnému klubu ovšem nic nedaroval, naopak se postaral o úvodní branku v jeho síti. Na tu však dokázal rychle odpovědět domácí kanonýr Huňa a v 72. minutě rozhodl o příbramské výhře šťastně Šmejkal. "Zdálo se mi, že míč skončil za brankovou čárou už před mým zakončením, ale hlavně, že tu branku rozhodčí uznal." Popsal spornou situaci, která předcházela rozhodující brance zápasu. Tu totiž rozhodčí nejdříve přehlédl a pokračovalo se ve hře. Až po několika vteřinách si hlavní arbitr všiml signalizace pomezního a branku uznal.

 

"Já k tomu nemám co říct, ze střídačky jsem nic neviděl. Rozhodčí branku uznal, tak to musím respektovat," nechtěl se pouštět do debat trenér Večeřa, kterého víc trápil výkon jeho mužstva: "Dnes jsme nebyli příliš nebezpeční, hráli jsme pouze prvních patnáct minut druhého poločasu a to nestačí."

Ostrava však v jarních pěti zápasech uhrála pouh
Obrazeké čtyři body a vidina druhého místa se jí výrazně vzdaluje. "Bohužel se nám vůbec nedaří. Kdybych věděl, jak se dostat z téhle mizérie, tak to udělám hned, ale není to jednoduché," rozhovořil se o rozpoložení ostravského mužstva jeho kapitán. Fotbalisté Baníku mají během reprezentační pauzy o čem přemýšlet. Šanci na nápravu budou mít až 4. dubna, kdy přivítají Viktorii Plzeň.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář