Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bacha, literáti s pivem!

27. 11. 2008

ObrazekSpolečenský tlak je v dnešní době vyvíjen na mladého člověka téměř denně a na každém kroku, zvlášť když jste student Historicko-literárních studií na pardubické Univerzitě. To jste pak donuceni jednou za čas usednout za hospodskou lavicí a dát si lidově do nosu. Teprve ráno, když odcházíte navoněni cigaretovým kouřem a s kocovinou na nádraží, se můžete sami sebe ptát, proč jen to bylo vlastně tak fajn?

Včerejší den na Univerzitě byl od prvních okamžiků skvělý a zábavný. Začalo to mým vyprávěním o přísloví: „S poctivostí nejdál dojdeš?“ a končilo situací, kdy jsem našeho profesora oslovoval Katko a drze ho osočoval. KdyObrazekž k tomu přidáme Filipův referát a téměř přehlédnutelné Werčino doplňování, tak se po tomhle dnu prostě na pivo jít muselo. I Katka nám to schválil a tak jsme začali dávat dohromady naší staronovou sestavu.

„Hrbatá koza“, místo činu, kde splachuje náš letošní bakalářský ročník blížící se státnice. „Jo a Filipe, ty jsi u mě skončil! Prý už děláš na bakalářce!“ Osočí Edith Fildu, který chudák zatají všechnu svou dřinu na závěrečné práci. „To bych ti radila!“ Dodá ještě důrazněji a nikdo už se radši k bakalářce Obrazeknevyjadřuje. Na stůl padají jiná témata, jako například má ruka, která napodobuje Alenčino zběsilé fandění. Klobouk tomu všemu nasadí Filda, když nenápadně přejde z Kofoly na pivo a po třetím kolečku vyzívá Álu na pěstní slávisticko-sparťanský souboj. Neotřelý Filipův styl omámí nejen Álu, ale také všechny ostatní přísedící. Z bezpečnostních důvodů se přechází o dům dál.

To už s námi ovšem není Werča, která mi sice brilantně k rozhovoru dohodila Jaroslava Hutku, ale dále dává přednost poslednímu trolejbusu. Cestou do několik set metrů vzdáleného nonstopu tak probíhají sněhové bitvy již bez ní, škoda! Různá odpojování a napojování ztObrazekracených spolužáků v nočních ulicích nakonec ukončí šťastné shledání v polabinské hospodě, kde se ještě nějaké to pivní kolečko přidá.

Další shledání se plánuje poslední středu před Vánoci, takže minimálně ve stejné sestavě se budu těšit!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

heh?

(Gagga, 27. 11. 2008 17:07)

"kdy jsem našeho profesora oslovoval Katko a drze ho osočoval." tak povídej, Bílá packo... a těš se na pořádné potřepání pravicí i levicí (abychom byli nestranní)! :))