Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubická tajná trojka

27. 2. 2009

ObrazekSotva trolejbus na zastávce otevřel dveře, už se klučina s batohem řítí co nejdál od jeho dveří. Úprk ovšem není tak snadný, jak se na první pohled zdá. Z trolejbusu vyskakuje také starší paní a letí za ním. Co víc, drží se mu v patách.

Řekli byste, typický obrázek rodinné roztržky, jenže omyl! V postavě běžící paní rozeznávám známou pardubickou revizorku (mám s ní vlastní zkušenosti). Jistotu mému poznání dodává dvojice s ledvinkami na břiše, která se právě vysoukala z osudného trolejbusu na zastávku a opisuje si doklady jednoho z pasObrazekažérů.

Právě se stávám v přímém přenosu svědkem řádění pardubické trojky, která si podmanila pardubické dopravní prostředky. Kdo ji nezná, nikdy nejel v městě perníku trolejbusem.

Klučinovi s batohem vydrží naděje, že se vyhne pokutě, jen pár desítek vteřin. Poté mu dojdou síly a hlavní z naší trojky ho čape za límec. „Tak pojď, mladej, teď ti to spočítáme!“ Spustí na něj udýchaně revizorka a odvádí ho zpět na zastávku.Obrazek

Tam mezitím její dva kolegové pustili jednu ze svých obětí a posměšně vítají našeho utečence. „Snad sis nemyslel, že nám utečeš.“

Neutekl, stejně jako neutečete ani vy! Jezděte na lístky, pardubickou kartu (mé stránky dotuje Dopravní podnik města Pardubic), nebo choďte pěšky, jako to dělám já.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pardubice bez kondice:))

(Přéma, 23. 11. 2009 10:12)

to byl teda málo výkonný mladík, že jim neutekl:)))