Jdi na obsah Jdi na menu
 


Big Peter rychlejší než smrt!

20. 11. 2009

ObrazekMlhavě si vzpomínám, že se celá ta událost odehrála někdy kolem července roku 2009. To jsme ještě nezaléhali do peřin a nezatahovali rolety před ranním mrholením. V té době jsem si, stejně jako většina z vás, chtěl užít krásného léta a tak jsem vyrazil s bandou lidí do Holandska, země nekonečných kanálů, větrných mlýnů, ale především (co si budeme povídat) do království rostlin jménem marihuana.

Vzpomínky na den, kdy se stalo to, o čem se chystám opatrně vyprávět, nejsou nijak zamlženy marihuanovým dýmem či jinými návykovými látkami. Byl to jen další nevinný den Valiho prázdnin, ve kterém se vydal s Méry a Big Peterem do Amsterodamu.

Veškerá očekávání z plánovaného výletu jsme zatím házeli za hlavu a při prvních metrech z kempu jsme zpustili nevinnou konverzaci.Obrazek

Méry: „To pojištění jsme si stihli udělat na poslední chvíli, jinak nevím, bez něj by to nebylo dobrý.“

Peter: „Pojištění? Jaký pojištění?“

Méry: „Počkat…ty nejsi pojištěnej?“

Peter: „No…jsem… ale ne do zahraničí… v tom spěchu jsem na to trošku zapomněl. Ale co, seru na to, stejně se nic nestane!“

Méry: „No jen aby, stačí, aby tě chytily zuby nebo podobná prkotina a co pak!“

Peter: „Ale hovno. A vůbec, já nemám rád takovýhle       kecy, ještě něco zakřikneš.“

Méry: „Aby ses pak nedivil, frajere.“

Peter: „Grrrrrrrrrrr.“

Debata pokračovala v podobném duchu až do příjezdu autobusu, který nás měl odvézt na nádraží. Bohužel, pouze měl…nebudeme však předbíhat a vezmeme to hezky popořádku.

 V tom autobuse s námi byla pouze starší pani. Ta klidně seděla kousek od nás, když v tom začala na řidiče znenadání křičet (nejspíš, že přejel její zastávku – aspoň hádám, holandsky fakt neumím). Typický český řidič by v tu chvíli buď babičku naprosto ignoroval, nebo ji pouze okřikl. Kéž by to udělal i ten náš. Jeho totiž nenapadlo nic lepšího, než prudce zastavit, dobrých pár desítek metrů zacouvat do stanice a babičku s úsměvem vysadit na zastávce.

Osudové zpožděObrazekní jsme pocítili o několik vteřin později, kdy autobus opět (již podruhé) přijížděl na nám prokletou křižovatku. S mírným zpožděním nás na ní nejspíše nikdo nečekal a tak následoval prudký čelní náraz do osobního auta. Peterovi vtipy na pár minut utichly, my však jako zázrakem vyvázli z nehody bez větších šrámů.

 Díky této zkušenosti jsme se stali svými vlastními herci „Nezvratného osudu“, jen doufám, že si Peter napsal vlastní scénář, protože jinak to nevidím s naší budoucností moc růžově, v autobuse jsme byli jedinými pasažéry.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář