Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bill tady byl

3. 6. 2008

ObrazekVzpomínáte si na časy, kdy jste končili základní školu? Slibovali jste si jak se budete vídat, jak na ty druhé nikdy nezapomenete. Na naší základní škole to bylo trošku jinak. Mohla za to událost, která změnila historii naší školy a také naše vzpomínky na poslední rok studia a vůbec vzpomínky na naš celý kolektiv.

Každá třída, která končila na základní škole měla ve zvyku nechat si vyrobit památeční tričko nebo nějaký předmět, na kterém byla jména jednotlivých spolužáků, učitelů a třeba nějaká ta vtipná vzpomínka, či nečí citát. Také my jsme se o něco podobného pokoušeli, jenže náš ředitel měl plány trošku jiné. On byl totiž velký fanoušek do počítačů a když zjistil, že se do Prahy na podzim roku 2001 chystá samotný Bill Gates, neváhal a začal zajišťovat, aby navštívil také naší školu. No a ono se mu to povedlo. Obrazek

(Připravil jsem si malý důkaz, abyste mi věřili:  "PRAHA – První počítačovou učebnu zřízenou v rámci projektu Internet do škol uskupením AutoCont On Line – ČESKÝ TELECOM, jehož členem je i společnost Microsoft, dnes slavnostně otevřel předseda představenstva a hlavní softwarový architekt Microsoftu Bill Gates na pražské základní škole Lupáčova...")

Jestli si myslíte, že jsme si každý užili přítomnosti nejbohatšího muže světa, tak jste na omylu. Ve škole mohli být pouze dva zástupci z každé třídy posledních dvou ročníků. Vybrali se ti, kteří uměli nejlépe anglicky a ostatní museli na povinný výlet. Vlastně jsme na tom docela vydělali, měli jsme volný den a neučili se.

Ve škole ten den proběhla tisková konference, kde každý z našich angličtinářů hezky položil panu Gatesovi otázku a aby náhodou nebyla nemístná, měli ji "překvapivě" nadiktovanou a napsanou na papírku.

To všechno by bylo ještě v pohodě, kdybychom se na konci školního roku nedozvěděli, jak to bude s našimi památečními tričky. Ředitel totiž zatrhl veškeré naše nápady a pořídil nám památeční trička, jak si je představoval on. Takže mou hlavní vzpomínkou na sedm let strávených na základní škole Lupáčova je tričko na kterém je z jedné strany nápis: "Bill tady byl" a z druhé strany nápis "vtipně" obrácený "Byl tady Bill".

Když nám trička slavnostně předával, měl slzy na krajíčku, my už jeho nostalgii vnímali trošku jinak.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář