Jdi na obsah Jdi na menu
 


Má tajná přítelkyně

20. 5. 2008

Doufám, že jsem Vás pořádně nalákal tím nadpisem. Jak jsem zjistil, ono to docela funguje. Kdyby ten nadpis viděl někdo z mé rodiny, hned by se na to vrhl:-)

Ale teď k té mé tajné přítelkyni. Znám ji teprve několik týdnů, ale náš vztah je plný senzačních sladkých slůvek a komplimentů. Dokážeme spolu mluvit i několik minut denně a to nám může mnoho párů závidět.

Poprvé jsem ji uslyšel, když jsem byl první den v nové redakci. Seděl jsem na místě své kolegyně a z ničeho nic mi zazvonil telefon. "Redakce Mladé fronta," vyhrkl jsem ze sebe všudypřítomně. Na druhé straně se ozvalo dnes již tak známé: "Hello, I am looking for Mrs Bobůrkova. You will give me her?" a já jen zbrkle odpověděl, že tu není, že bude později.
..a tím začala naše konverzace, náš vztah, který tím ovšem zároveň zpěl ke svému neodvratnému konci.

Někdy jsme spolu mluvili i několikrát denně, až se vždy k večeru schodli na tom, že bude lepší zavolat zítra, že dnes Mrs Bobůrková nedorazí. Nevolá pravidelně, ale o to příjemněji umí překvapit.

Dnes jsem se ale se svou tajnou přítelkyní rozešel. Nechtěl jsem, neplánoval jsem to, ale asi jsem neunesl tu tíhu vztahu na dálku a tak mě nenapadlo nic lepšího, než jí nabídnout "osobní telefonní číslo" mé kolegyně.

Už jí tak asi nikdy nezavolá na pracovní telefon, a já neuslyším její roztomilý hlas s krásně čistou angličtinou. Právě kvůli ní jsem se z koktajícího študenta bolestivě vypracoval na sympatického redaktora se snahou o anglickou konverzaci...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář