Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní záchranářský tým

20. 5. 2008

Od loňského léta trávím s taťkou spoustu víkendů na jeho rozestavěném rodinném domku nedaleko středočeského Berouna. Občas mě pěkně štvě, že místo blbnutí s kamarády nebo dělání nějaké víkendové reportáže jsem na stavbě, ale na druhou stranu mě zase moc těší, že jsem s taťkou. Od rozchodu rodičů s ním netrávím mnoho času a tohle je jedna z mála možností, kde na sebe máme čas a můžeme si přitom i povídat a zanadávat:-)
Občas tam spolu zažijeme spoutu legrace a to, co se nám stalo při posledním pracovním víkendu, někdy před čtyřmi týdny, na to jentak nezapomeneme.

Vrátili jsme se z oběda a začali pracovat, když v tom jsme uslyšeli hlasité křupnutí a brzdy aut. Hned bylo jasné, že někdo narazil do stromu nebo nějaký strom spadl. Když jsme vyběhli na silnici, uviděli jsme napříč ležíci spadlý strom a zablokovaná auta. Dezorientovaní řidiči pomalu vystupovali a my šli k nim.

Zavolali jsme hasiče, alObrazeke do doby než přijeli jsme s ulomeným stromem bojovali sami s pomocí několika řidičů. Občas někdo něco pokřikoval, ale nedávali jsme tomu větší význam, jen prostě všichni tlačili. Po několika minutách marného snažení se nám to povedlo a to již také za pomoci hasičů, kteří strom rozřezali.

Když nám řidiči děkovali, uvědomili jsme si, že jsme s taťkou byli jediní češi v tom provizorně vytvořeném "mezinárodním záchranářském týmu", protože z kolony pomalu odjížděla auta se značkami z Koreii, Ruska, Ukrajiny a Slovenska...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář