Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noční souboj

23. 10. 2008

ObrazekVenku tu noc panovalo zvláštní počasí, i přes dusné počasí nahrazovala nádherný výhled na město hustá mlha, která obklopovala celý dům, jako neprostupná zeď. V pokoji tak nebylo vidět ani na krok, to jsem ale zatím nevnímal, protože jsem propadal hlubokému spánku.

Najednou z ničeho slyším nepříjemný bzukot, který se mi právě mihnul kolem hlavy. Hbitě zvednu hlavu, která do té chvíle byla zabořena do polštáře a rukama začnu reflexivně plácat kolem sebe. „Kde je? Trefil jsem ho?“ Ptal jsem se sám sebe vyděšeně a začal zjišťovat na svém těle násleObrazekdky komárova řádění.

Pochutnal si na mně skvěle, ruce i záda jsem měl v jednom ohni. Peřina v tom vedru ztrácela svůj smysl a tak jsem ji odkopal do rohu postele, což se komárovi náramně hodilo. Stejnou chybu už podruhé neudělám. Přikrýt se ale nemůžu, protože bych pod peřinou shořel. Po chvilce přemýšlení z peřiny dělám síť proti hmyzu a nenápadně ulehnu na postel. Snažím se chvilku jen tak ležet, skoro nedýchat a čekat až uslyším opět ten dobře mi známý bzukot.

Bohužel spánek je silnější než já a jak se ukazuje o Obrazekhodinu později, také komár byl silnější, hladce překonal peřinovou síť a pochutnal si na mých odkrytých zádech, které měly být pouze návnadou. Ty se však naopak staly naprostým triumfem komára, který jako by si každým kousancem označoval své teritorium.

Mé zoufalství nebralo konce a tak jsem vyrazil do prostranství bytu, abych vymyslel náhradní plán. Ten hlavní, který mě zachránil v několika předchozích případech, již uskutečnit nešel. To jsem si totiž prostě, jednoduše a trošku alibisticky šel lehnout do jiného pokoje. Ty už jObrazeksou ale obsazeny novými nájemníky a tak se naskýtala jen jediná možnost, „Off“.

Jak známý to prostředek, který v televizních reklamách odradí i ty nejagresivnější škůdce. Ani chvilku neváhám a po jeho nalezení v koupelně si ho již stříkám na celé tělo. Od toho dne sice v noci smrdím stejně jako repelent, ale svůj účel to plní, komárům už nevoním.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář