Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martinovo pronásledování

9. 2. 2009

ObrazekSobotní noc se přehoupla k nedělnímu ránu a sraz naší party v letenském Club Clubu pomalu končí. Každý vyráží svou cestou. Martin usedá za volant svého Golfa a vyráží společně se svou přítelkyní Klárou a kamarádem Lukášem domů. To však ještě netuší, jaké nechtěné dobrodružství ho čeká.

Ujede jen několik málo metrů a na zadek se mu přilepí „nápadná“ bílá Felície. Nejdříve tomu Martin nedává velký význam a hledí si svého. Po několika kilometrech je již ovšem sledování Felície velice nápadné a tak se rozhodne pro rozhodující manévr, aby zjistil, zda se jedná skutečně o náhodu, nebo pronásledování šílencem.

Do křižovatky za Bílou Horou zbývá jen několik málo meObrazektrů, Martinův Golf dává najevo, že pojede rovně, ale v poslední vteřině bez blinkru zahne nečekaně doleva. Když se poté Martin podívá do zpětného zrcátka nemůže uvěřit svým očím. Řidič Felície se odhodlal ke stejnému manévru a drží se mu v patách.

Martin začíná být nervózní, ale svým spolucestujícím nedává na sobě nic znát. V Řepích je oba vykládá na parkovišti. Celou situaci sleduje také v povzdáli zaparkovaná bílá Felície. Martin se rozhoduje, zda jít za svým pronásledovatelem a zjistit jeho identitu. Strach je ovšem silnější, jak jeho zvědavost. Nasedá tak opět do auta a pokračuje směrem domu.

ObrazekJeho pronásledovatel se rozjíždí také a následuje stíhací jízda. Martin si uvědomuje sílu motoru svého auta a na plzeňské dálnici šlape na plyn. Během několika dalších vteřin svému pronásledovateli nenávratně mizí z dohledu.

Není to však jen klam, kterého chtěl řidič Felície dosáhnout. Nesleduje ho stále odněkud z povzdálí? Na to nám dokáže odpovědět až samotný čas.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář