Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběhy opravdové lásky

1. 9. 2008

Tento příběh vyprávěl pastor z amerického městečka Bellevue...

Tady je úplné znění milostného dopisu zabaveného učitelkou ve druhé třídě. Učitelka to předala tatínkovi a ten to předal mně: 

„Milý Billy, jesi mi neřekneš, že mě miluješ a nepudeš se mnou na autobus, tak se zabiju a tebe zmlátím. Miluju tě a už brzy si tě chci vzít. Susy.“

Té holčičce tehdy bylo osm. A tatínek mi ten dopis ukázal, když jí bylo čtyřiadvacet. Při večeři – generálce na svatbu. Den před tím, než si Susy vzala Billyho. Při obřadu jsem dopis přečetl svatebčanům a místo slibu musela Susy po mně opakovat: „Já, Susy, slibuju tobě, Billy, že se nikdy nezabiju a nebudu tě mlátit.“

Pokud manželství vytrvá tak dlouho jako její láska a ta je aspoň tak mohutná jako smích, který na tě svatbě zazněl, pak mají na „a žili šťastně až do smrti“ celkem solidní naději.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hezké

(Gagga, 3. 9. 2008 18:27)

... taky jsem tuhle knížku kdysi párkrát četla. :)

Pro toho, kdo má trpělivost s kritikem

(věčný kritik, 2. 9. 2008 10:44)

Tvé argumenty se zlepšují, za chvíli budu muset uznat, že moje kritika je neoprávněná. Ach jo, kam ten svět spěje:-)

Pro věčného kritika...

(Vali, 2. 9. 2008 1:34)

To je sice pěkný, ale ještě před tímhle prvním příběhem je v knize jasné varování: "Nečtěte tuto knihu na jeden zátah" a pod ním hned další: "Následující příběhy si nejlépe vychutnáte, když si jich přečtete na posezení jen několik." a já bohužel zas tolik posezení nemám, takže hezky v klídku, není kam spěchat, kecko:-)

...

(někdo kdo četl tuhle knížku, 1. 9. 2008 18:30)

Není tenhle příběh náhodou první? To jsi daleko nedočetl:-)