Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vznikl název AC Scarface

20. 5. 2008

ObrazekNejdříve bych měl určitě vysvětlit vůbec ten samotný název, který je odvozený hned z několika skutečností. "Scarcace" neboli "Zjizvená tvář" bylo původně použitě jako přezdívka nejznámnějšího mafiána všech dob, Al Caponeho, který se narodil v posledním roce 19. století v newyorské čtvrti Brooklyn, kam se přestěhovali o několik dříve jeho rodiče z Neapole. Ve škole dokončil šest tříd a stal se členem gangu James Street Boys, vedeného Johnym Torriem. Jednou se v baru popral s gangsterem Francem Galluciem, při této potyčcObrazeke utržil dvě rovnoměrné rány na levé tváři. Zbyly po nich tři palce dlouhé jizvy, z nichž později vznikla přezdívka Scarface.

A další událost, která nás inspirovala, byl film režiséra Briana De Palmy z roku 1983. Kultovní film o mafii, kdy v hlavních rolích nemohl chybět (v té době začínající) Al Pacino v roli Tonyho Montany a po jeho boku Michelle Pfeiffer. Film nesl jméno Scareface a Tony Montana se stal velkým fenoménem té doby.

A my to přenesli do dnešních dnů, vzali si tento název a právě pod ním se scházíme každý týden a bojujeme s jinými partami lidí, kteří se přihlásili do Hanspaulské ligObrazeky malého fotbalu. Ještě dodám, že "AC" v názvu koresponduje s názvem fotbalového klubu AC Sparta Praha, tedy atletický klub. My určitě žádnými atlety nejsme, ale o to tu vůbec nešlo. Spojení Sparty a kultovního oslovení Scareface je pro nás ideální kombinace.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář