Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec postupových nadějí

28. 5. 2008

Po šesti odehraných zápasech, kdy jsme se stále drželi velice reálné šance na postup, jsme se dozvěděli, že z důvodu porušení pravidel nám bude odečteno šest bodů. Vzhledem k tomu, že se Hanspaulská liga hraje dvoubodovým systémem(tedy, že za vítězství jsou pouze 2 body a ne tři jako v běžném fotbale, za remízu je normálně 1 bod, pozn. autora), znamenalo to pro náš tým s jistotou ztrátu postupových šancí. Z druhého postupového místa jsme se propadli během okamžiku na místo předposlední. Ještě že hrajeme nejnižší soutěž, která se v hanspaulce hraje, jinak bychom se ještě museli strachovat o holou záchranu.

Důvod našeho odečtu

V Hanspaulské lize je jedno specifické pravidlo. Každý tým, který tuto soutěž hraje, musí zároveň několikrát v průběhu sezóny pískat zápasy jiných týmů. Je na to daný termín a každý tým je sám zodpovědný za jeho dodržování. To se nám bohužel stalo osudným, protože jsme zapomněli v jednom případě, že máme jít pískat  a nikdo se tam z našeho týmu nedostavil. To znamenalo automatickou pokutu 600 korun a odečet šesti bodů, což je opravdu hodně, když za vítězství máte dva body.

Těžko na někoho svalovat vinu, každý máme možnost se na intObrazekernetu dozvědět včas kdy a kde máme pískat, bohužel nikdo z týmu, ani jeho kapitán Žid, to nezaregistrovali. Povinnému pískání se dá vyhnout tím, že před sezónou zaplatíte zmíněných šest set korun rovnou a pískání se vyhnete.

Takže nakonec jsme na to doplatili tak, že nejen že musíme šest stovek zaplatit, ale také máme o šest bodů míň. Snad se podobným problémům příští sezónu vyvarujeme a půjdeme s jistotou na postup, který by nám letos jen stěží unikl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář