Jdi na obsah Jdi na menu
 


VI.kolo Scarface AC - GFC 6:4

21. 5. 2008

Druhý pokus na umělé trávě ve Stromovce už nám vyšel a dokázali jsme tak odčinit porážku z tohoto našeho domácího hřiště z prvního kola. Zápas proti papírově slabšímu soupeři GFC, který se s pouhými dvěma body pohyboval ve spodních patrech tabulky ovšem byl až příliš vyrovnaný. Bohužel k tomuto vyrovnanému souboji jsme především přispěli hrubými chybami ve vlastních řadách.

V brance se poprvé objevil brankář Kuba, který se v týdnu zaregistroval a může tak od tohoto zápasu pravidelně chytat za náš tým. Bohužel právě on na tento zápas nebude vzpomínat zrovna v dobrém, když inkasoval po několika zbytečných chybách celkem čtyři branky a některé z nich jdou na jeho vrub. Čisté svědomí ovšem nemá ani obranná činnost našeho týmu, když dovolila soupeři vstřelit téměř tolik branek, kolik vstřelit doposud v pěti odehraných zápasech.

Do zápasu poprvé v našich barvách také nastoupi Ruda a bylo to znát. Aktivita dopředu byla velice dobrá a právě Ruda přispěl k naší výhře hned dvěma zářezy do sítě hostů. Nakonec z toho tedy je velice šťastné, přesto pro nás důležité vítězství 6:4.(na oficiálních stránkách Hanspaulské ligy je uveden výsledek 5:4, což ovšem nic nemění na našich získaných dvou bodech) 

Pochvalu si jistě zaslouží novic v našem dresu a střelec dvou branek Ruda. Kubovi se zápas bohužel příliš nepovedl, ale má ještě spoustu zápasu přesvědčit všechny o svém nebojácném a nenapodobitelném brankářském stylu, právě proto je totiž v naší brance. Snad již od příštích zápasech budeme moci počítat s oběma našimi brankáři Kubou i Jeníkem. Právě post brankáře je pro nás totiž velice citlivý a zatím jsme na něm nenašli to ideální řešení. Třináct inkasovaných branek je tomu dostatečnou vizitkou. Tato statistika nás totiž řadí na čtvrtý nejhorší tým v soutěží. A také to, že za náš tým v šesti zápasech nastoupilo pět různých brankářů, mluví za vše.