Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Branková přestřelka na hřišti Újezda vyzněla pro hosty ze Střížkova

Rezerva střížkovské Bohemky přijela k nováčkovy pražského přeboru, týmu Újezda nad Lesy, posílena o sedm hráčů z kádru A mužstva a to se projevilo na konečném výsledku, nikoli ovšem na předvedené hře.

Na první branku nečekali diváci dlouho, jenže jí nevstřelili pro jejich potěchu domácí hráči, ale hosté. Konkrétně krajní obránce Hajník, který překvapil svým drzým výpadem a otevřel po pár vteřinách zápasu brankové skóre. Domácí nesložili zbraně a zaslouženého vyrovnání dosáhli ve 13. minutě, kdy si na Kohoutův centr naskočil kanonýr Škoda a začínalo se od znovu. Posílení hosté viditelně chtěli výsledek co nejdříve strhnout na svou stranu a zápas rozhodnout. To se jim dlouho nedařilo, až přišly těsně před pauzou dvě slepené branky hostujícího Birhanzla, který nejdříve ve 38. minutě hlavou po rohu přehoupl ukazatel skóre na hostující stranu a za dalších pět po tečovaném přímém kopu nechal svůj tým odskočit o dvě branky. Do šaten tak šli hosté s dvoubrankovým vedením.
Druhý poločas divákům poskytl velice zajímavou podívanou. Domácí se evidentně v šatně dokázali nabudit na silně posíleného soupeře a začali udávat tempo zápasu. Hosté se spokojili s bráněním svého náskoku a vyráželi pouze do rychlých protiútoků, které ovšem seděli ideálně útočníkovi Jendruščákovi. Tento bývaly ligový hráč se také dostával do řady šancí. Využil však pouze jednu, ale to hned tu první. V 63. minutě utekl domácí obraně, postupoval ze strany sám na Baštu, počkal si na nejvýhodnější pozici a poslal míč nekompromisně k tyči – 1:4. V tu chvíli to vypadalo s domácími všelijak, jen ne dobře. Jejich hra sice byla plná agresivity a nasazení, hostující tým tlačili před branku, ale k tíženému efektu to mělo daleko. Nakonec se přeci jen domácí fotbalisté dočkali, když tečovaná dalekonosná rána Laciny skončila přesně u tyči Krausovi branky. Výsledek se do konce zápasu, i přes řadu šancí na obou stranách, nezměnil a tak si hosté ze Střížkova odvážejí v divokém zápase tři body.
Pavel Loukota (Újezd nad Lesy): Hráčům nemůžu nic vytknout, bojovali, hráli s nasazením. Soupeř byl ale kvalitnější. Přesto jsme ho dokázali ve druhém poločase přehrát. Mrzí mě čtvrtá žlutá karta Časka, v příštím zápase se budeme muset s jeho absencí nějak vypořádat.
Pavel Novotný (Bohemians Praha B): Hráči, co včera za A tým nenastoupili, přišil hrát za nás. Bylo jich celkem sedm. První půle byla z naší strany dobrá. Za vítězství jsem moc rád, ale dostat dvě branky v tomto složení bychom neměli.

Újezd nad Lesy – Bohemians Praha B 2:4 (1:3)
Branky: 13. Škoda, 73. Lacina – 1. Hajník, 38. a 43. Birhanzl, 63. Jendruščák ŽK: Škoda, Časko, Otopal – Allram Rozhodčí: Klíčman – Váňa, Havel Diváků: 200
Újezd nad Lesy: Bašta - Daníček, Vondra, Lacina, Gruber – Kohout, Otopal, Časko, Vítů (64. Sochovič) – Škoda, Matoušek (77. Svoboda). Trenér Pavel Loukota.
Bohemians Praha B: Kraus – Majer (90. Koželuh), Birhanzl, Olejník, Hajník – Faitl, Allram (87. Hlava), Jandzík, Honka – Jendruščák, Kroupa (68. Pech). Trenér Pavel Novotný.

7.10.2007 - Richard Valoušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář