Jdi na obsah Jdi na menu
 


Procházka po Českém ráji

19. 6. 2008

ObrazekZnáte ty dny, kdy jen leje a leje, když se podíváte z okna, tak vidíte jen zamračené nebe a otrávené obličeje procházejících lidí? Tak přesně takovéhle jsem měl mít pondělí. Měl jsem být doma, koukat z nuděné na televizi a samou nudou si kousat prsty u nohou. Naštěstí jsme s mou „libereckou průvodkyní“ vymysleli plán, jak změnit osud předem zkaženého deštivého dne: vydali jsme se na výlet do Českého ráje.

Když jsme ráno vstali, nevěnovali jsme sebemenší pozornost lijáku za oknem, ani létajícím věcem na balkóně. Jen jsme se nasnídal,i a vyrazili vstříc „nezkaženému“ dni. Nic nás nemohlo zlomit, byli jsme odhodlání a šli sObrazeki za svými zážitky z výletu.

První zástavka na Troskách byla velice krátká, protože byly zavřené, jak jinak v pondělí. Naštěstí jsme s touto variantou počítali a tak se jen podívali po okolí a vyrazili o hrad dál, kde na nás čekala Hrubá Skála. Cestou jsme nepotkali jedinou živou duši, všichni podlehli pesimistickému dni a zalehli doma do peřin k televizi, jaká to chyba. No, pravděpodobnější je, že byli ve všední den v práci, ale tahle varianta se Obrazeknepočítá.

Náš výlet pokračoval, vyprávěli jsme si jednu historku za druhou a dělali, že nám vůbec nevadí, že jsme úplně promočení, že já si vzal kraťasy v patnácti stupních, nebo že také Hrubá Skála měla zavřeno. Naštěstí jsme byli propuštění alespoň na její nádvoří a využili to k akčnímu focení, které nám tak zmapovalo dobrodružný výlet.

Po dalších ušlých kilometrech lesem a po skalách jsme došli na Valdštejn, který byl otevřený a já si tak našel krásnou momentku v temné místnosti s historickým nábytkem. Celodenní procházka skončila v Turnově, kde jsme nasedli na vlak a vyrazili zpět do Liberce. Obrazek

A jaký že to byl vlastně nakonec den? Předpověď nelhala, celý den lilo jako z konve, byla zima, foukal vítr, hrady byli(jak bylo ohlášeno předem)zavřené a lidé se na nás celý den mračili. Jenže místo pěti zkouknutých filmů mám za sebou úžasný výlet Českým rájem, který bych za nic na světě nevyměnil.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet po Českém ráji

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář